DSCN1144Au fost doua zile mohorate si ploiase asa ca  mami nu a mai putut sa o scoata pe Bibi afara. Si nu ne-am plictisit pentru ca ne-am facut de cap prin casa. Am dansat, am ascultat muzica, ne-am jucat si am bucatarit. Acum ca a scapat de colici ,Bibi e foarte curioasa ce face mami si o urmareste tot timpul cu ochii ei ca doua bilute. Asa ca am pus-o in caleasca ei de printesa si am luat-o cu mine la bucatarie.

Mami a gatit o varianta de Quiche Lorraine. Este o reteta pe care o fac din cand in cand pentru ca este foarte gustoasa si se prepara foarte usor.

Se face mai intai un aluat din 250 g faina , 100 g unt rece, sare si un ou. Se framanta un pic pana devine un aluat faramicios si se da la frigider o jumatate de ora.

Intre timp se pregateste umplutura tartei. De data acesta am folosit 100 g masline, 100 g sunca curcan ,100 g branza telemea, 4 oua, 200 g smantana , 100 g branza dulce. Umplutura poate varia de fiecare data cu ce avem prin frigider. Este minunata si cu bacon, cascaval, ciuperci, praz…

Se imbraca o forma de tarta cu aluatul si se inteapa din loc in loc. Se da la cuptorul incins 20 minute.

Dupa coacere se adauga bucatile de sunca si masline. Se bat ouale cu smantana, piper si un pic de sare si se adauga peste aluat. Se rade branza deasupra si se da din nou la cuptor pentru inca 20 minute

 

Mami o sa faca cu siguranta aceasta tarta si pentru Bibi, dar pana atunci ne multumim cu lapticul lui mami:)

This entry was posted in Retete and tagged . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *