FSCN1271Dupa sapte zile fara dulciuri, m-am rasfatat weekendul acesta. Incepand de astazi si in urmatoarele cinci zile nu o sa mai mananc. Dar asta nu ma impiedica sa ma gandesc la retetele mele de suflet. Una din ele este Tarta cu fructe. Este o reteta deosebit de usor de facut si foarte buna.

 

Blatul are textura unui pandispan si se face din 7 oua, 7 linguri de zahar, 7 linguri de faina.

Ouale trebuiesc lasate la temperatura camerei si mai apoi se bat albusurile cu zaharul pana se intaresc bine. Peste ele se adauga galbenusurile si mai apoi faina cernuta. Se coace 15-20 minute la cuptorul incins in prealabil. Pentru coacere se lasa focul mediu. Blatul este gata cand, la proba scobitorii aceasta ramane uscata. Se lasa la racit si mai apoi se insiropeaza cu siropul unei conserve de fructe.

Se face un plic de budinca de vanilie sau se face o crema in casa de vanilie din 400 ml lapte, 50 g unt nesarat, 2 galbenusuri, esenta de vanilie, 4 linguri de zahar si o lingura amidon de porumb sau 2 de faina.

Se mixeaza  galbenusurile cu zaharul si o lingura de apa pana se dizolva zaharul si se adauga amidonul, laptele incalzit si esenta de vanilie. Se continua prepararea punand vasul intr-un alt vas cu apa clocotita pana se ingroasa. La sfarsit se adauga untul si se lasa la racit.

Se pune aceasta crema peste blatul tartei . Tarta se orneaza cu fructe dupa preferinta. Daca fructele nu sunt din compot se face un plic de Tort Gele si se toarna pe deasupra.

Tarta este si mai buna servita cu frisca.

Pofta mare!

 

This entry was posted in Retete and tagged . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *