Diana (20)

Astazi vreau sa impartasesc cu voi una din retetele de briose pe care le-am folosit la botezul Dianei. Au avut un feedback pozitiv din partea invitatilor si nu sunt deloc greu de facut.

Ingredientele pentru 24 briose mici  sunt urmatoarele: 50 g cacao, 2 oua mari, 1 lingurita vanilie, 175 g faina, o jumatate lingurita sare, 1 lingurita bicarbonat de sodiu, 225 g zahar pudra, 175 g unt fara sare la temperatura camerei, 175 ml apa clocotita.

Etapa 1:

Se amesteca apa clocotita cu praful de cacao cernut pana se obtine o pasta fina si se lasa la racit pentru a ajunge la temperatura camerei. Pentru a se raci mai rapid se poate pune la frigider. Apoi se amesteca cu ouale batute si vanilia.

Etapa2:

Se cerne faina si se amesteca cu sarea, bicarbonatul si zaharul  dupa care se adauga o treime din amestecul de cacao si untul moale. Cand sunt incorporate se adauga treptat restul de amestec de cacao si restul de unt .

Etapa 3:

Se pun hartii de briose si se umplu trei sferturi cu compozitie. Se dau 20 minute la cuptorul incins in prealabil .

Etapa4-Glazura

Glazura se pune dupa ce s-au racit si se face in felul urmator. Se freaca 225 crema de branza cu 200 g zahar pudra, sare si vanilie. Peste aceasta compozitie se adauga 355 ml frisca batuta de la frigider. Se poate lasa alba sau se poate adauga un colorant alimentar. Se orneaza cu diferite decoratiuni.

Eu decoratiunile le-am luat de la Elegant Events 4 All !

 

 

This entry was posted in Retete and tagged . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *