Briose cu cafea, lichior si nuca

Briose cu cafea, lichior si nuca

A doua reteta pe care am folosit-o la botez este mai degraba o varianta pentru adulti. Este preferata mea.

Ingredientele pentru 16 briose medii sunt: 200 g unt moale , 200 g zahar, 200 g faina, 4 oua mari, 4 linguri cafea pregatita in prealabil, o lingura lichior de cafea sau coniac, 2 lingurite praf de copt stins in zeama de lamaie, 2 linguri cu varf de nuca macinata sau migdale, sare.

Se freaca untul cu zaharul pana devine o crema omogena se adauga rand pe rand ouale si restul ingredientelor si se coc 20-25 minute in cuptorul incalzit in prealabil.

Eu la botez am folosit tot glazura de la Briosele cu cacao, dar se poate face si urmatoarea glazura:

Se mixeaza 200 g mascarpone  cu 3 linguri zahar pudra si 3 lingurite cafea pregatita in prealabil pana se topeste zaharul. Deasupra se pot pune cate o jumatate de nuca sau fulgi de migdale sau ornamente in functie de varianta aleasa.

Eu am mers pe glazura fara cafea asa ca am folosit tot ornamente achizitionate de la Elegant Events 4 All!

This entry was posted in Retete and tagged , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *