Tati ne-a adus din nou capsuni naturale, netratate si  minunat de gustoase asa ca era absolut necesar sa folosesc o parte din ele la un tort. Pregatirea acestui tort a fost o adevarata aventura deoarece Diana mea a fost agitata toata  ziua. Am bucatarit impreuna pe alocuri, a mai stat  cu tati si cu prietenii ei Dino si Pisoii si intr-un final mami a reusit sa termine treaba la bucatarie.

Tortul a iesit minunat si pentru ca sunt in cele doua zile in care imi permit sa mananc dulce, am profitat si m-am rasfatat cu o felie generoasa.

Pentru realizarea blatului am batut 4 albusuri cu un pic de sare si 4 linguri de indulcitor pudra de stevia( reteta este cu 4 linguri de zahar, dar eu am ales o varianta mai dietetica). Separat am amestecat 4 galbenusuri cu o lingura cu varf de pudra de roscoave( reteta este cu cacao, dar tot din motive dietetice am folosit pudra de roscoave),2 linguri ulei,o lingura apa si esenta . Am adaugat aceasta compozitie peste albusurile batute si am mai adaugat 4 linguri faina. Se coace blatul in forma detasabila de tort pentru ca aceasta se va folosi si la asamblarea ulterioara a tortului. Coacerea dureaza doar 15 minune in cuptorul deja incins .

Pentru umplutura am batut 500 ml frisca lichida cu indulcitor pudra stevia dupa gust dupa care am incorporat in ea 500 ml iaurt ,2 foi gelatina dizolvate in apa fierbinte si capsuni.

Odata racit blatul se aseaza capsuni pe marginile formei de tort si apoi se pune umplutura . Se decoreaza cu capsuni si peste ele se toarna un sirop facut dintr-un plic de Tort Gele.

Forma mea de tort este mica si mi-a ramas umplutura. In aceasta am mai adaugat ananas, stafide si banana si mi-a iesit un minitort diplomat la fel de yummy!

 

This entry was posted in Retete and tagged . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *