DSCN2802Sambata aceasta am ajuns in sfarsit la Comana. Este un obiectiv pe care mi l-am propus de ceva timp si care mi-a depasit asteptarile. Este o zona situata la aproximatin 40 km de Bucuresti in directia Giurgiu si surprinde prin natura predominant mlastinoasa, o imensa zona umeda a treia ca marime dupa Balta Mica a Brailei si Delta Dunarii si a doua ca biodiversitate dupa Delta Dunarii.

Prima oprire a fost la manastirea Comana, o manastire fortificata ridicata in timpul lui Radu Serban(1588) si refacuta de Serban Cantacuzino(1700) pe ruinele unei manastiri ctitorita de legendarul Vlad Tepes(1461). Este un loc sfant si asta se simte imediat ce intri. In acest loc viata are un alt ritm, un ritm propriu, ritmul rugaciunilor si al regasirii de sine…La doar cativa pasi de zidurile manastirii am avut placerea sa descoperim o zona amenajata pentru meditatie si relaxare  pe malurile raului Calnistea.

A doua oprire a fost la Parcul de  Aventura Comana situat langa Casa Comana. Acesta cuprinde  trasee de diferite grade de dificultate atat pentru adulti cat si pentru copii, o tiroliana peste lac, un zid de catarare, posibilitatea de a trace cu arcul, o zona pentru echitatie, teren de tenis, posibilitatea de a inchiria biciclete, trasura, canoe , zone pentru picnic…Este un loc ideal pentru doritorii de miscare si aventura in mijlocul naturii.

De la Casa Comana se poate face un traseu de 4 km pana la Fantana cu Nuci si Observatorul ornitologic prin padurea Comana care margineste Delta Neajlovului. Acest traseu se poate face cu bicicleta, cu masina sau pe jos contra unor tarife modice. Este un drum prin padure, neasfaltat, umed si la doar cativa metri pe parcursul lui se intinde delta. Sunt multe insecte si in special tantari asa ca o crema sau haine adecvate sunt absolut necesare. Bibisor a fost protejata in carut sub plasa de insecte in schimb pe noi doi ne-au atacat tantarii.  Aceasta neplacere a fost curand uitata in amintirea unicitatii si imensitatii acestui loc. Spiritul lui Vlad Tepes inca mai bantuie aceste locuri si realizezi ca alegerea lor in lupta cu dusmanii a fost o decizie inteleapta…

Si pentru ca nu am reusit sa vizitam toata zona ne-am propus sa ne intoarcem cand Bibi va fi suficient de mare pentru a merge toti trei cu bicicletele.

This entry was posted in Blog and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *